Ciasto serowo-makowe ll.pdf
(
66 KB
)
Pobierz
37870082 UNPDF
Ciasto serowo-makowe II
Składniki
Warstwa serowa: 1,2 kg białego sera, 30 dag margaryny lub
masła, 40 dag cukru pudru, 6 jaj, 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
bakalie, pół łyżeczki proszku do pieczenia
Warstwa makowa: 25 dag maku, 35 dag cukru pudru, 6 jaj, 4
łyżki mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, bakalie, olejek
migdałowy lub rumowy
Polewa: po dwie łyżki margaryny, mleka, kakao i cukru
Sposób przyrządzania
Masło, cukier, żółtka utrzeć do białości i, ucierając dalej, po trochu dodawać zmielony ser
i mąkę ziemniaczaną. Na koniec włożyć bakalie oraz pianę ubitą z białek i delikatnie
wymieszać.
Mak sparzyć i zemleć w maszynce. Żółtka utrzeć z cukrem do białości, wsypać mak
i mąkę z proszkiem, starannie wymieszać, a na końcu dodać bakalie i pianę ubitą
z białek.
Do wysmarowanej tłuszczem formy wyłożyć najpierw masę serową, a potem makową
i wstawić do gorącego piekarnika.
Wszystkie składniki zagotować, mieszając. Upieczone i wystudzone ciasto polać polewą.
Plik z chomika:
casperro
Inne pliki z tego folderu:
a02ce7595f.jpeg
(30 KB)
ORZECHOWIEC.jpg
(136 KB)
Bawole oczy.rtf
(404 KB)
Ambasador.rtf
(404 KB)
GALATERTKOWIEC.jpg
(25 KB)
Inne foldery tego chomika:
CD 1
Deutsch A1-A2
Nauka Wloskiego
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin