Ryba po grecku.rtf

(1 KB) Pobierz

Ryba po grecku

 

Opis:

 

Pyszne na codzień i od święta - świetne na Boże Narodzenie!

 

Składniki:

 

    * sól 1 do smaku

    * oliwa 1 odrobina

    * cukier biały kryształ Królewski 1 do smaku

    * pieprz czarny 1 do smaku

    * przecier pomidorowy 1 szt

    * ryba - mintaj, dorsz lub morszczuk 6 filetów

    * seler 1 szt

    * pietruszka 3 szt

    * marchew 6 szt

 

Sposób przyrządzenia:

Usmażyć rybę. Warzywa zetrzeć, dodać trochę wody, osolić, dodać troszkę oliwy i gotować do miękkości. Na koniec dodać przecier, pieprz, cukier biały kryształ Królewski - do smaku. Rybę zalać gorącymi warzywami. Podawać zimne.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin