Roladki rybne.pdf

(104 KB) Pobierz
Microsoft Word - 200703.doc
Die Kunst des gesunden Geniessens.
LÔarte del sano piacere.
La cocina sana: Arte y placer.
La cuisine saine: Art et plaisir.
The art of healthy eating.
AMC
Roladkirybne
Składnikidla
2osób:
osób:
2duŜeliściekapustywłoskiej
200gkapustywłoskiej
1szalotka
250gfiletazrybymorskiej(dwafiletypook.125g)
2łyŜkistołowesokuzcytryny
Pieprz
50gwędzonegołososia
75gryŜu
150mlbulionuwarzywnego
30mlśmietany
Sól
Przygotowanie : :
Oczyścićcałąkapustę,dwaduŜeliścieumieścićwgarnkusito20cm.Dogarnka20cm,2,3l
nalać150mlwodyiumieścićnanimgarneksitozpokrywądoserwowania.Garnekpodgrzać
na 2/3 energii do osiągnięcia pierwszej czerwonej strefy, a następnie gotować na niskiej
energiiprzez10minut.
Pozostałąkapustępokroićwpaski.Szalotkęobraćipokroićwdrobnąkostkę.
Liście kapusty ostudzić zimną wodą, osuszyć oklepując w ręcznik kuchenny i ściąć główną
łodygęliściadouzyskaniagładkości.NakaŜdymliściuułoŜyćfilet,skropićniewielkąilością
sokuzcytrynyidoprawićpieprzem.Cząstkiwędzonegołososiapoukładaćnafiletach,załoŜyć
liściekapustyizawinąćroladki.RoladkiumieścićzłoŜeniemdodołuwgarnkusicie.
Paski kapusty,pokrojonąwkostkę szalotkę,ryŜ i bulion wymieszaćw garnku, anastępnie
umieścićwgarnkugarneksito.Garnekprzykryćzimnąpokrywądoserwowaniaipodgrzaćna
2/3energiidoosiągnięciapierwszejczerwonejstrefy.Gotowaćnaniskiejenergiiprzezok.20
minut.UtrzymująctemperaturęroladekdodaćśmietanędoryŜuzkapustąidoprawićdosmaku
pozostałymsokiemzcytryny,soląipieprzem.
By`roqyxfnsnv`mh`9
40minut
ok.340kcalnaosobę
Przygotowanie
439730855.001.png 439730855.002.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin