Makaroniki.rtf

(5 KB) Pobierz
Makaroniki

Makaroniki

 

Składniki:

10 dag płatków owsianych

po 5 dag migdałów i orzechów

2 białka

3/4 szklanki cukru pudru

masło do formy

 

atki wysyp na suchą patelnię i upraż, stale mieszając, a potem na desce zmiaż wałkiem. Migdały i orzechy sparz, oczyść z łupinek i drobniutko posiekaj. Białka ubij, dosypując stopniowo cukier puder, ażniąca piana będzie się odrywała płatami od trzepaczki. Wymieszaj ją z płatkami, orzechami i migdałami.

 

Masę wyciskaj ze szprycy małymi porcjami na natłuszczoną masłem blachę (możesz teżaść ł).

 

Na koniec wstaw do ciepłego piekarnika (150°C) na 30 minut.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin