Imbir marynowanyZamarynowalem imbir (oczywiscie surowy).Lekka marynata z octu winnego + czosnek (surowy) i typowe przyprawy marynatowe (suche).Po 3 tygodniach sprobowalem i wyplulem. Naturalna ostrosc imbiru spotegowala sie do nieznosnego poziomu.Sprobowalem po nastepnym miesiacu no i juz znacznie lepiej.Doskonale nadaje sie na zaostrzacz apetytu i rozgrzewa.Przypuszczam, ze Ameryki nie odkrylem bo zapewne w Azji marynuja imbir.PrzemekFrom: wachniew@ftjibm.ftj.agh.edu.pl (Przemyslaw Wachniew)Marynowany imbir je sie jako przystawke do sushi w japonskiej kuchni. Wspaniale odswieza podniebienie i ma ostry, perfumowany smak.MagdalenaFrom: magdalenab@aol.com (MagdalenaB)I nazywa sie to 'gari'. Mozna kupic od razu marynowany.
daria275