Krążki paprykowe.rtf

(5 KB) Pobierz
Kr¹¿ki paprykowe

Krążki paprykowe

 

Składniki na 4 porcje:

2 duże różnokolorowe papryki

puszka sardynek w oleju

10 dag rokpola

10 dag twarogu

l, pieprz

do dekoracji:

2-3 łki posiekanej natki pietruszki

 

Z papryk zetnij piętki, usuń gniazda nasienne oraz umyj je i osusz.

 

Sardynki, twaróg i rokpol utrzyj na gładką, jednolitą masę, dopraw do smaku solą i pieprzem i wymieszaj z zieloną pietruszką. Tak przygotowanym farszem nadziej papryki i wstaw je do lodówki na 2-3 godziny.

 

Przed podaniem bardzo ostrym nożem pokrój w cienkie plastry, artystycznie ułóż na półmisku wyścielonym liśćmi sałaty i udekoruj gałązkami pietruszki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin