Łosoś na parze przygotowywany.rtf

(5 KB) Pobierz
£osoœ na parze przygotowywany

Łosoś na parze przygotowywany

 

Składniki:

50 dag fileta z łososia

2 szklanki Bulionu warzywnego WINIARY

2 łki soku z cytryny

łka oleju

łka przyprawy do ryb

pieprz

 

Rybę podziel na cztery równe kawałki i starannie usuńci (najlepiej pęsetą). Skrop sokiem z cytryny, oprósz przyprawą do ryb i pieprzem.

 

W garnku do gotowania na parze zagotuj wywar. Na natłuszczonej perforowanej wkładce ułóż kawałki łososia i przykryj je natłuszczoną folią aluminiową. Umieść wkładkę w garnku i przykryj pokrywką. Gotuj 3-4 minuty, po czym odwróć rybę i gotuj jeszcze 5 minut.

 

Podawaj z sosem czosnkowym, ziemniakami pieczonymi lub z wody i surówką z jabłka i pora.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin