Morszczuk w cieście tymiankowym.rtf

(5 KB) Pobierz
Morszczuk w cieœcie tymiankowym

Morszczuk w cieście tymiankowym

 

Składniki:

80 dag filetów z morszczuka

2 łki soku z cytryny

szczypta suszonego tymianku

l, pieprz

olej do smażenia

ciasto:

10 dag mąki

jajo

2-3 łki mleka

3 łeczki mielonego tymianku

l

 

Umyte i osuszone filety natrzyj solą, pieprzem i tymiankiem, następnie skrop sokiem z cytryny, przykryj i wstaw na godzinę do lodówki.

 

Z podanych składników przygotuj ciasto o konsystencji gęstej śmietany (dodając ewentualnie przegotowaną wodę).

 

Filety - po zanurzeniu każdego w cieście - usmaż na złoty kolor na mocno rozgrzanym oleju.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin