Kolorowe kulki z bryndzy.rtf

(5 KB) Pobierz
Kolorowe kulki z bryndzy

Kolorowe kulki z bryndzy

 

Składniki:

50 dag bryndzy

10 dag startego żółtego sera

2-3 łki otrąb pszennych

2-3 ząbki czosnku

po 2 łki posiekanego szczypiorku i natki pietruszki

2 łki sproszkowanej papryki

łka curry

 

Najpierw odstaw do schłodzenia bryndzę. Potem obierz i rozetrzyj z curry czosnek. Paprykę, otręby, zieleninę i żółty ser ułóż na osobnych talerzykach. Z bryndzy uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczaj je, każ oddzielnie, w przygotowanych składnikach, uzyskując w ten sposób kulki różnych kolorów.

 

Na koniec ułóż je dekoracyjnie, np. rzędami, na tacy. Jeśli bryndza będzie zbyt sucha, zmiksuj ją z masłem (2-3 łki).

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin