Kolorowy gulasz wegetariański.rtf

(5 KB) Pobierz
Kolorowy gulasz wegetariañski

Kolorowy gulasz wegetariański

 

Składniki na 2 porcje:

po jednej papryce czerwonej, zielonej i żółtej

cukinia

czek dymki

2 marchewki

2 łki oliwy

10 czarnych oliwek

bazylia

Fix do gulaszu WINIARY

l

 

Przygotuj warzywa do gulaszu: paprykę przekrój, oczyść z nasion i pokrój na kawałki, dymkę pokrój w talarki. Marchewkę oskrob, umyj i pokrój w słupki. Cukinię umyj, pokrój w półplasterki.

 

W rondlu rozgrzej oliwę i przesmaż na niej cebulę. Dodaj paprykę, potem Fix. Następnie wlej 1/3 szklanki wody i duś 5 minut. Teraz włóż marchewkę i cukinię, całość oprósz solą do smaku i bazylią. Duś jeszcze 10 minut, a pod koniec dodaj oliwki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin