Dieta nr II – należy pić 2 litry wody dziennie, najlepiej ciepłej przegotowanej oraz mineralnej, herbaty: czarna, zielona, PU-ERH czerwona, biała, bez soków w kartonach
Śniadanie 7-9.00
Lunch 12-13.00
Obiad 17-18.00
Dzień 1 - poniedziałek
Szklanka wody z cytryną, 1 kubek kawy
Twaróg Piątnica 0% tł., pokrojony w plastry, sól, pieprz, pomidorki koktajlowe
Szklanka wody z cytryną
Ryż pełnoziarnisty (brązowy) + 2 uduszone na oliwie pomidory
1 paczka warzyw na patelnie: bazylia i tymianek + 2 pomidory dusić na patelni
Dzień 2 - wtorek
2 jajka na twardo + 2 pomidory
Surówka z kiszonej kapusty, 5 plastrów szynki drobiowej
Sok Marwit marchwiowo-selerowy 2 opakowania
Dzień 3 - środa
Jogurt naturalny + starte jabłko + otręby owsiane
Twarożek 3 % + 2 pomidory z bazylią
Ryż pełnoziarnisty (brązowy), jabłko duszone, cynamon
Dzień 4 - czwartek
Twarożek 3 % z pomidorem
Ryż pełnoziarnisty (brązowy) z ½ paczki warzyw na patelnię
Sola (pstrąg) pieczona z porami (pory wcześniej udusić na 1 łyż. masła, sól, pieprz
Dzień 5 - piątek
2 duszone jabłka z otrębami owsianymi
2 plastry pieczeni z piersi z indyka + 1 papryka pokrojona w paski
Sok Marwit marchwiowo-selerowy 2 opakowania, jabłko
Dzień 6 - sobota
Jajecznica z 2 jaj z pomidorami
Pierś z kurczaka duszona na oliwie + brokuły gotowane
Bigos jarski: cebula, grzyby, śliwki, jabłka na oliwie
Dzień 7 - niedziela
Twarożek 3 % z pokrojonym pomidorem
Duży pieczony pstrąg lub dorsz pieczony w folii z pietruszką, solą i 1 łyż. masła
Sałata lodowa, pomidor + ½ piersi z kurczaka, oliwa
Dietowo