Polgesek na kwasnicy.txt

(0 KB) Pobierz
Polgesek na kwasnicy   

Skladniki:
Polgesek wedzony
Marchew 1 szt.
Seler maly 1 szt.
Pietruszka 1 szt.
Por maly 1 szt.
Cebula duza 1 szt.
Czosnek 3 zabki.
Sok z kiszonej kapusty 1 1/2 szklanki
Woda 1 1/2 litra.
Sol,Pieprz naturalny,ziele angielskie,lisc laurowy,jalowiec,cukier

Przepis:
Polgesek podzielic na polowe lub na trzy czesci i ugotowac wraz z warzywami pokrojonymi w kostke,lisciem laurowym,zielem angielskim i jalowcem na wolnym ogniu do miekkosci.W trakcie gotowania dodac roztarty z sola czosnek i inne przyprawy smakowe.Gdy ges bedzie juz bardzo miekka,do gotujacego sie wywaru wlac sok z kiszonej kapusty i szybko zagotowac.Po zagotowaniu odstawic z ognia i pozostawic do nastepnego dnia przed podaniem zagotowac i na goraco podawac z ziemniakami i kiszona kapusta.

 

 

 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin