Karminadle z krolika.txt

(0 KB) Pobierz
Karminadle z krolika 

Skladniki:
Mieso z krolika bez kosci 30 dag
Boczek swiezy 15 dag
Bulka kajzerka 1 szt.
Cebula mala 1 szt.
Jajo 1 szt.
Mleko 1\2 szklanki
Margaryna 2 dag
Smalec 20 dag
Bulka tarta,sol pieprz naturalny,szczypta tymianku

Przepis:
Bulke namoczyc w mleku,po czym dokladnie odcisnac,zemlec w maszynce wraz z miesem i boczkiem.Cebule pokroic w drobna kostke i usmazyc na margarynie na jasno zloty kolor,polaczyc ze zmielona masa,dodac surowe jajo,przyprawic do smaku.Formowac niewielkie okragle kotleciki,obtoczyc je w bulce tartej i smazyc na dobrze nagrzanym tluszczu z obu stron na zloty kolor.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin