Pomidory nadziewane tuńczykiem.doc

(20 KB) Pobierz
Pomidory nadziewane tuńczykiem

Pomidory nadziewane tuńczykiem

Składniki:

·         6 pomidorów

·         1 puszka tuńczyka w sosie własnym

·         3 jajka

·         2 łyżki oliwy

·         1 łyżka majonezu

·         sól, pieprz

·         natka pietruszki

Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo(wkładamy je do zimnej wody i gotujemy 10 min), ostudzić, obrać i posiekać. Z pomidorów odciąć tzw. „kapelusz” z twardą końcówką, wydrążyć miąższ. Natkę drobno posiekać. Tuńczyka odsączyć z zalewy i rozdrobnić, dodać jajka, sól, pieprz, oliwę, majonez oraz natkę pietruszki, utrzeć na jednolitą masę. Pomidory napełnić farszem.

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin