Surówka z kalarepki.rtf

(5 KB) Pobierz
Surówka z kalarepki

Surówka z kalarepki

 

Składniki na 4 porcje:

2 młode kalarepki z listkami

5-6 rzodkiewek z listkami

mały zielony ogórek

łka posiekanego koperku

sok i skórka otarta z połowy cytryny

szklanka jogurtu

2-3 łyżki śmietany

l, pieprz, cukier

 

Dokładnie umyte rzodkiewki pokrój w półplasterki, osusz listki i drobno je posiekaj, a następnie skrop sokiem z cytryny. Obrane kalarepki pokrój w cienkie słupki, natomiast listki posiekaj. Obrany ogórek pokrój w kosteczkę.

 

Połącz składniki surówki i polej ją jogurtem wymieszanym ze śmietana, solą, pieprzem, cukrem, koperkiem i skórka z cytryny. Na koniec surówkę wystarczy lekko schłodzić.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin