Wątróbka z jabłkami.pdf

(32 KB) Pobierz
66448920 UNPDF
Wątróbka z jabłkami
Składniki Przepis
50 dag wątróbki drobiowej
2 duże cebule
2 jabłka
mąka
sól, pieprz
Wątróbkę umyć, wykroić nieładne części, posypać
solą i pieprzem.
Cebulę pokroić w plastry i podsmażyć na patelni na
niezbyt dużym ogniu. Dodać obtocząną w mące
wątróbkę i smażyć razem. Powkładać też na patelnię
ósemki jabłek i dusić wszystko razem. Jak tylko
jabłka zrobią się miękkie wyjąć je, uważać żeby się z
nich nie zrobiła ciapa podczas smażenia.
Kiedy cebulka będzie złota, a wątróbka ładnie
usmażona (nie powinna być krwista w przekroju)
przełożyć wszystko na półmisek.
Podawać z ziemniaczkami albo z pieczywem.
66448920.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin