Ryż z kapustą.rtf

(6 KB) Pobierz
Ry¿ z kapust¹

Ryż z kapustą

 

Składniki:

pół główki białej kapusty

25 dag kiełbasy podwawelskiej

szklanka ryżu

łka koncentratu pomidorowego

cebula

15 dag żółtego sera

2 łki oliwy

3 łki Bulionu warzywnego w płynie WINIARY

bek czosnku

l

pieprz

 

Kapustę po oczyszczeniu z wierzchnich liści poszatkuj, a  cebulę posiekaj.

 

W rondlu o grubym dnie na rozgrzanej oliwie zrumień cebulę i pokrojoną drobno kiełbasę. Włóż do tego kapustę, wlej bulion (przygotowany według przepisu na opakowaniu), a następnie duś pod przykryciem. W trakcie dodaj opłukany i odsączony ryż oraz koncentrat pomidorowy. Na koniec dopraw czosnkiem rozgniecionym z solą i pieprzem.

 

Ryż powinien być przykryty bulionem i dusić się do miękkości na bardzo małym ogniu pod przykryciem. Potrawę podawaj posypaną startym żółtym serem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin