Zupa szczawiowa.pdf
(
41 KB
)
Pobierz
4243824 UNPDF
Zupa szczawiowa
Składniki
1,5 l rosołu z wołowiny lub z kurczaka, 20 dag szczawiu, 75 dag
ziemniaków, 20 dag kiełbasy, 4 jaja ugotowane na twardo, pół
szklanki gęstej śmietany, łyżka masła, zielenina, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Obrane i pokrojone ziemniaki włożyć do wrzącego rosołu i ugotować. Szczaw umyć,
posiekać, udusić w maśle, posolić. Do rosołu dodać szczaw, pokrojoną kiełbasę, wlać
śmietanę. Gotować 5 min na małym ogniu. Jaja obrać, pokroić w kostkę, włożyć do
talerzy, zalać gorącą zupą, posypać zieleniną.
Plik z chomika:
Karola2
Inne pliki z tego folderu:
Kartoflanka berlińska(1).pdf
(29 KB)
Flamandzka zupa z drobiu(1).pdf
(30 KB)
Botwina(1).pdf
(39 KB)
Błyskawiczna zupa pomidorowa.pdf
(41 KB)
Szczawiowa na zimno(1).pdf
(39 KB)
Inne foldery tego chomika:
Alkohole
Chleby bułki
Ciasta
Desery
Grill
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin