Chmielewska Joanna Ksiazka_Poniekad kucharska.doc

(2037 KB) Pobierz

 








ALKOHOLE              10

GRZANKA              11

CYTRYNÓWKA I GREJPFRUTÓWKA              12

SMORODINÓWKA              13

PIJAWKÓWKA              14

SAMOGON              14

JEŻYNÓWKA              15

ŻMIJÓWKA              15

ŚLIWOWICA              18

BARSZCZU CZERWONEGO              18

BAŻANT              19

BORÓWKI              20

CHRZAN              22

CIELĘCINA              23

ZRAZIKI CIELĘCE ZAWIJANE.              23

MOSTEK CIELĘCY NADZIEWANY              24

DRÓB.              24

DYNIA              28

DYNIA MARYNOWANA              28

KISIEL Z DYNI              29

FASOLA              30

FRYTKI              32

FRYTKI NA MARGARYNIE              33

FLAKÓW              34

GROCH.              38

GROCHÓWKA.              39

GRZANKI              40

GRZYBY              40

KURKI              41

PIEROŻKI Z KUREK              41

PIECZARKI              43

GRUSZKI              47

GĘŚ              48

HERBATA              54

INDYK              56

JAJKA              57

JAJKA FASZEROWANE              59

JAJECZNICA              60

JAJECZNICA Z DODATKAMI              60

JAJECZNICA DLA GŁODOMORÓW              61

JAJECZNICĘ Z SEREM              61

JABŁKA              63

JABŁKA SMAŻONE              63

JABŁKA W CIEŚCIE              64

SZARLOTKI              64

JARZYNY              65

KACZKA PO PAKISTAŃSKU              65

KACZKA NORMALNIE              67

KURCZAK DUSZONY              67

KURCZAK PO POLSKU              69

KOTLETY WIEPRZOWE              70

KARTOFLE              72

KOTLETY Z KARTOFLI              73

KROKIETY Z KARTOFLI              74

KAPUSTA              75

KAPUSTĘ SŁODKĄ              75

KLUSKI Z MAKIEM              76

KRUCHE CIASTKA              78

KRÓLIK              79

POTRAWKĘ Z KRÓLIKA W SOSIE KOPERKOWYM              79

KANAPKI              81

ŁAKOCIE              83

BAJADERKI              83

CIĄGUTKI              84

MIGDAŁY W SOLI              84

ŁOSOŚ WĘDZONY NA GORĄCO              85

ŁOSOŚ A LA ŚLEDŹ              87

MARCHEWKA              87

MIĘSO WOŁOWE              89

PIECZEŃ              89

ZRAZIKI WOŁOWE              90

GULASZ WOŁOWY              93

KOTLETY MIELONE I KLOPS.              94

MIĘSO WIEPRZOWE              96

SCHAB W FOLII              97

SMALEC WIEPRZOWY              97

NALEŚNIKI              99

NADZIENIE OGÓLNIE              100

NAPOJE ZIMNE              102

OSTRYGI              103

ODCHUDZANIE              104

PLACKI Z NADZIENIA              108

PLACKI-NALEŚNIKI              109

PLACKI Z OTRĘBÓW OWSIANYCH.              110

PYZY Z SOCZEWICĄ              111

PIEROGI Z KASZĄ              112

PĘCZAK              113

PĘCZAK W WOŁOWINIE              115

POMIDORY              117

POMIDORY SMAŻONE              118

POMIDORY DO GRZANEK              118

PARÓWKI              119

PARÓWKI W SOSIE POMIDOROWYM              119

PARÓWKI W SOSIE CHRZANOWYM              119

PARÓWKI TEORETYCZNIE NA PRZYSTAWKĘ              120

PARÓWKA              120

ROLMOPSY              121

RYBY              122

RYŻ              124

RYŻ NA SŁODKO              125

RÓŻNE RADY              126

SAŁATKI              129

SAŁATKA JARZYNOWA              129

SAŁATA PO DUŃSKU              130

SAŁATKA Z KARTOFLI              130

SAŁATKA Z CURRY              131

SAŁATKA Z KREWETEK              131

SAŁATKA ZE ŚLIMAKÓW              133

...

Zgłoś jeśli naruszono regulamin