Sernik z mlekiem.doc

(27 KB) Pobierz
Sernik z mlekiem

Sernik z mlekiem

 

Składniki:

 


1 kg sera półtłustego lub tłustego

1 szklanka cukru

½ szklanki oleju

2 cukry waniliowe

2 żółtka

2 całe jajka

2 szklanki mleka

2 budynie śmietankowe

 

Kruche ciasto na spód:

1 ½ szklanki mąki

½ kostki margaryny (np. Kasia)

1 łyżeczka proszku do pieczenia

½ szklanki cukru

1 całe jajko


 

Ser przekręcić przez maszynkę z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać jajka (2 całe i 2 żółtka), olej, mleko, wymieszać (mikserem) i powoli wsypywać budyń mieszając.

Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Ciastem wylepić dno tortownicy (dużej) lub sporej blachy. (wcześniej dno wyłożyć papierem do pieczenia i już niczym nie smarować). Na ciasto wylać masę serową (jest rzadka, ale się upiecze).

Piec około 50 minut do 1 godziny w temperaturze około 180 stopni.

Pozostawić w piecu do wystudzenia.

 

 

 

 

 

 

 

Sernik z mlekiem

 

Składniki:

 


1 kg sera półtłustego lub tłustego

1 szklanka cukru

½ szklanki oleju

2 cukry waniliowe

2 żółtka

2 całe jajka

2 szklanki mleka

2 budynie śmietankowe

 

Kruche ciasto na spód:

1 ½ szklanki mąki

½ kostki margaryny (np. Kasia)

1 łyżeczka proszku do pieczenia

½ szklanki cukru

1 całe jajko


 

Ser przekręcić przez maszynkę z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać jajka (2 całe i 2 żółtka), olej, mleko, wymieszać (mikserem) i powoli wsypywać budyń mieszając.

Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Ciastem wylepić dno tortownicy (dużej) lub sporej blachy. (wcześniej dno wyłożyć papierem do pieczenia i już niczym nie smarować). Na ciasto wylać masę serową (jest rzadka, ale się upiecze).

Piec około 50 minut do 1 godziny w temperaturze około 180 stopni.

Pozostawić w piecu do wystudzenia.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin