Zacznę od tego że rosół gotuję z dwóch udek z kurczaka i kawałka wołowego (szponder, antrykot) Dodatkowo:* marchew z rosołu* Spora cebula.* 1 kg pieczarek* 15 dk utartego sera (niekoniecznie)* pół pęczka natki pietruszki* 3 jajka* bułka tarta* olej do smażenia* sól, pieprz i inne przyprawy do smakui ciasto naleśnikowe doprawione do smaku ziołami i solą (potrzeba będzie conajmniej 15 sztuk)Mięsko oddzielic od kości i zmielić w maszynce wraz z dwiema marchewkami z rosołu . dodać dobrze odparowane pieczarki ( mozna je róznież przepuścić przez maszynkę lub drobno posiekać), zeszkloną cebulkę drobniutko pokrojoną, posiekaną natkę. doprawić solą i pieprzem.Usmażyć naleśniki...Każdy naleśnik posypać odrobinką sera, a na to wykładać duuużą łyżkę, farszu (można dodać do środka odrobinę ketchupu). zwinąć, panierować w jajku i bułce i smażyć. podawać z ketchupem lub innym sosem. Ja nielubię marnować jedzenia a za gotawoanym mięsem nie przepadam, stąd te krokiety
mister12