Wątróbka z jabłkami.pdf
(
32 KB
)
Pobierz
66448920 UNPDF
Wątróbka z jabłkami
Składniki Przepis
50 dag wątróbki drobiowej
2 duże cebule
2 jabłka
mąka
sól, pieprz
Wątróbkę umyć, wykroić nieładne części, posypać
solą i pieprzem.
Cebulę pokroić w plastry i podsmażyć na patelni na
niezbyt dużym ogniu. Dodać obtocząną w mące
wątróbkę i smażyć razem. Powkładać też na patelnię
ósemki jabłek i dusić wszystko razem. Jak tylko
jabłka zrobią się miękkie wyjąć je, uważać żeby się z
nich nie zrobiła ciapa podczas smażenia.
Kiedy cebulka będzie złota, a wątróbka ładnie
usmażona (nie powinna być krwista w przekroju)
przełożyć wszystko na półmisek.
Podawać z ziemniaczkami albo z pieczywem.
Plik z chomika:
Krynia_pl
Inne pliki z tego folderu:
Ziemniaki kahari.txt
(1 KB)
Warzywa w garam masali.txt
(0 KB)
Gram Masala.txt
(0 KB)
Kurczak Jalfrezi.txt
(1 KB)
Piersi kurczaka na złotym ryżu.txt
(1 KB)
Inne foldery tego chomika:
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin