Składniki suche: - 2 i 3/4 szklanki mški pszennej - 1 łyżka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 3 łyżki gorzkiego kakao - 3/4 szklanki bršzowego cukru (dałam biały) mokre: - 1/2 kostki masła (rozpuszczone i ostudzone) - 2 jajka - 1 szklanka malanki do rodka: - 1 szklanka nutelli W dużej misce wymieszać suche składnki, wlać do nich zmieszane składniki mokre. Łyżkš wymieszać wszystko razem do połšczenia składników, ale nie za długo, bo muffinki będš twarde. Do formy wyłożonej papilotkami nakładać po 1 płaskiej łyżce masy, na to 1 łyżkę nutelli i znów łyżkę masy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C i piec 15-20 minut. Po wyjęciu z piekarnika chwilę trzymać muffinki w formie, a potem studzić na kratce. W czasie nakładania do formy ciasto wydawało mi się jakie dziwne bo było gęstsze niż inne z których do tej pory piekłam muffinki, ale babeczki wyszły wietne, a w dodatku z podanych składnkiów wyszło ich 24 sztuki.
Agrarose