Faworki z indyka.pdf
(
57 KB
)
Pobierz
47545442 UNPDF
"Faworki" z indyka
Składniki
80 dag piersi indyczej, 2 jaja, 2 łyżki soku z cytryny, imbir, curry,
pieprz, sól czosnkowa, bułka tarta do panierowania, olej do
smażenia
Sposób przyrządzania
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na dość długie plastry grubości 1
cm. Natrzeć przyprawami, skropić sokiem z cytryny. Na środku
każdego paska zrobić 2-3-centymetrowe nacięcie i przewinąć jak
faworki. Jaja roztrzepać widelcem. Maczać mięso w jaju, obtaczać w bułce i kłaść na
rozgrzany olej. Usmażyć z obu stron. Wyłożyć na półmisek i udekorować kawałkami
owoców cytrusowych.
Plik z chomika:
gay21
Inne pliki z tego folderu:
Przekąska na słodko.pdf
(29 KB)
Przekąski 1.pdf
(186 KB)
Przekąski 2.pdf
(452 KB)
Galaretka z cielęciny.pdf
(43 KB)
Galaretka wieprzowa domowa.pdf
(51 KB)
Inne foldery tego chomika:
Bitnova
DANIA WEGETARIAŃSKIE
Dania z baraniny
Dania z cielęciny
Dania z drobiu
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin