Baranina z fasolą 1.pdf
(
55 KB
)
Pobierz
Baranina z fasolą
Składniki
75 dag baraniny, 40 dag fasoli, cebula, 3 łyżki koncentratu
pomidorowego, 2 ząbki czosnku, natka pietruszki, olej lub smalec,
pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Fasolę zalać wrzątkiem, odstawić na 2 godziny. Mięso umyć i po
usunięciu nadmiaru tłuszczu podzielić na porcje, natrzeć czosnkiem roztartym z solą,
posypać pieprzem, odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Następnie zrumienić je na
mocno rozgrzanym tłuszczu, włożyć do rondla, podlać wodą i dusić pół godziny. Wsypać
namoczoną i odcedzoną fasolę, dolać szklankę wrzątku i dusić dalej na wolnym ogniu
półtorej godziny. Kiedy mięso i fasola będzą już prawie miękkie, dodać posiekaną i
podsmażoną na tłuszczu cebulę, a pod koniec - przecier pomidorowy, sól i pieprz. Już na
półmisku posypać natką pietruszki. Podawać z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty
lub ogórków. 100 g > 180 kcal.
Plik z chomika:
gay21
Inne pliki z tego folderu:
Udziec barani.pdf
(40 KB)
Góralska kwaśnica (Podhale).pdf
(27 KB)
Comber barani z lebiodką.pdf
(40 KB)
Baranina z kapustą włoską.pdf
(38 KB)
Baranina z fasolą 1.pdf
(55 KB)
Inne foldery tego chomika:
Bitnova
DANIA WEGETARIAŃSKIE
Dania z cielęciny
Dania z drobiu
Dania z ryb
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin