Udziec barani.pdf
(
40 KB
)
Pobierz
70612903 UNPDF
Udziec barani
Składniki
Udziec barani bez kości (ok. 2 kg), łyżka suszonej bazylii, 5-6
ząbków czosnku, łyżka soku z cytryny, 2 łyżki masła, 2 łyżki
posiekanych zielonych listków bazylii, kieliszek białego
wytrawnego wina, sól
Sposób przyrządzania
Oczyszczony z błon i nadmiaru tłuszczu udziec umyć, osuszyć, natrzeć czosnkiem
roztartym z solą i bazylią, zostawić w chłodnym miejscu na 3-4 godz. Ułożyć mięso na
wysmarowanej masłem brytfannie, skropić sokiem z cytryny, polać stopionym masłem,
wstawić do nagrzanego piekarnika, skropić lekko wodą i piec około 1,5 godz. W czasie pi
e czenia skrapiać winem i polewać wytworzonym sosem. Po wyjęciu z piekarnika
posypać posiekaną bazylią. Podawać z ziemniakami lub kaszą gryczaną. 100 g - 210
kcal.
Plik z chomika:
gay21
Inne pliki z tego folderu:
Udziec barani.pdf
(40 KB)
Góralska kwaśnica (Podhale).pdf
(27 KB)
Comber barani z lebiodką.pdf
(40 KB)
Baranina z kapustą włoską.pdf
(38 KB)
Baranina z fasolą 1.pdf
(55 KB)
Inne foldery tego chomika:
Bitnova
DANIA WEGETARIAŃSKIE
Dania z cielęciny
Dania z drobiu
Dania z ryb
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin