Torcik krakersowy.docx

(40 KB) Pobierz

Torcik krakersowy

http://gotowanie.onet.pl/0

Przygotowanie: 30 min.
http://gotowanie.onet.pl/0
Oczekiwanie: 24 godz
http://gotowanie.onet.pl/0
Trudność: dość łatwe
http://gotowanie.onet.pl/0
http://gotowanie.onet.pl/0 

Składniki na 18 porcji


http://gotowanie.onet.pl/0 

http://gotowanie.onet.pl/0

3 paczki krakersów

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

pół tabliczki startej gorzkiej czekolady

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

pół szkl. rumu, ale niekoniecznie

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0
Masa 1:

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

2,5 szkl. mleka

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

2 budynie waniliowe

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

5 łyżek cukru

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

kostka prawdziwego masła (200 g)

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0
Masa 2:

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

gotowy karmel w puszce typu "Krówka"

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0
Masa 3:

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

750 ml śmietanki kremówki 36%

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

dwie łyżki cukru pudru

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

3 śmietan-fixy

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

Etapy przygotowania


http://gotowanie.onet.pl/0 

1.

http://gotowanie.onet.pl/0

Na dnie blaszki (ok. 30x20 cm) ułożyć warstwę krakersów. Skropić obficie rumem.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

2.

http://gotowanie.onet.pl/0

Masa 1: na mleku ugotować budyń, dodać cukier, jak ostygnie utrzeć z masłem. Wyłozyć na krakersy, a następnie masę budyniową przykryć drugą warstwą krakersów i również skropić rumem.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

3.

http://gotowanie.onet.pl/0

Następnie na krakersy wyłożyć masę 2 karmelową, jest dosyć gęsta, więc proponuję wykladać małymi porcjami i na koniec równomiernie rozsmarować. Karmel również przykryc warstwą krakerów, które trzeba skropić rumem.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

4.

http://gotowanie.onet.pl/0

Masa 3: Smietankę wymieszać z cukrem, ubić, dodać śmietan-fixy, jak już będzie super sztywna wyłożyć na ostatnią warstwę karakersów, posypać startą czekoladą, włożyć do lodówki na dobę.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

http://m.onet.pl/_m/8d4dbb44275eaa40974c75643d1fb6c1,5,12.jpg

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin