Fishburger
1 dowolny filet z ryby (ok. 25 dag) sól pieprz mąka pszenna 1 jajko bułka tarta olej słonecznikowy ok. 10 dag żółtego sera 1 pomidor 2 duże bułki
Filet z ryby przekroić na połowę. Umyć, osuszyć, posypać solą i pieprzem. Obtoczyć w mące pszennej, roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. Usmażyć z dwóch stron na gorącym oleju.
Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pomidor pokroić w plasterki. Bułki przekroić na połowę.
Na rozkrojoną bułkę położyć część startego sera, usmażony filet z ryby (może być gorący), starty ser, plasterki pomidora i znowu starty ser. Całość przykryć górną częścią bułki i lekko docisnąć.
Tak przygotowane fishburgery ułożyć w formie wyłożonej folią aluminiową. Całość włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać do momentu, aż ser się rozpuści. Podawać na ciepło.
Smacznego.
marzena898