Zan�ta powierzchniowa (nr1): 1 kg m�ki kukurydzianej 1kg bu�ki tartej 0,5 otr�b pszennych zapach any�owy Zan�ta Uklejowa (nr2): 1 kg m�ki kukurydzianej 0,5 kg bu�ki tartej 0,25 mieszanki orzechowej 1 paczk� lod�w waniliowych w proszku 3 �y�eczki mleka w proszku zapach waniliowy Zan�ta Uklejowa (nr3): 0,5 m�czki bananowej 0,7 kg m�ki kukurydzianej 0,5 kg bu�ki tartej 0,25 kg coco belgijskie 0,25 kg m�czki sojowej zapach bananowy Zan�ta powierzchniowa (nr4): 50 % bu�ka tarta � bardzo drobne 50 % m�ka kukurydziana Dodatki smakowo-zapachowe Olejek arakowy lub migda�owy Zan�ta powierzchniowa (nr5): 30% biszkopt � dobrze wypra�ony i zmielony 30% m�ka kukurydziana 25% bu�ka tarta � dobrze wypra�ona i zmielona 10% siemi� lniane � wypra�one i dobrze zmielone 5% kakao Zan�ta p�ociowa - wiosna (nr6): 500 g drobno zmielone ciemne pieczywo 500 g bu�ka tarta 250 g m�ka kukurydziana 100 g m�ka pszenna 100 g Coco-Belge 250 g m�czka z orzech�w arachidowych 100 g konopie Zapach - koper w�oski Zan�ta p�ociowa (nr7): 1 cz�� m�ki kukurydzianej 1 cz�� bu�ki tartej 0,5 cz�ci kaszy kukurydzianej 0,5 cz�ci pokruszonych p�atk�w owsianych Zapach � nostrzyk Zan�ta leszczowa (nr8): 1 cz�� kaszy kukurydzianej 1 cz�� zmielonego suchego chleba 1 cz�� bu�ki tartej 0,5 cz�ci m�ki kukurydzianej 0,4 cz�ci pokruszonych p�atk�w owsianych Zapach - wedle uznania (wanilia, kolendra, kokos, cynamon, kminek) Zan�ta p�ociowa - jesie� (nr9): 0,5 kg konopie 0,25 kg pra�one siemi� lniane 0,5 kg pra�ona tarta bu�ka 0,25 kg biszkopt 0,25 kg Coco-Belge 0,25 kg m�ka kukurydziana Zapach (any�, kozieradka, koper w�oski) Zan�ta leszczowo-p�ociowa (nr10): Zagotowa� 3 litry wody i zala� 1 kg kaszy kukurydzianej. Odstawi� na p� godziny. Doda� 0,5 kg m�ki pszennej 2 kilogramowe opakowania gotowej zan�ty 0,5 opakowania kopra melasa 0,5 kg konopi Zapach - wedle uznania Zan�ta p�ociowa na wod� bie��c� (nr11): 3 cz�ci bu�ki tartej 2 cz�ci mielonych herbatnik�w 2 cz�ci kaszy kukurydzianej 1 cz�� p�atki owsiane mielone 1 cz�� mleko w proszku 0,5 cz�ci siemi� lniane mielone 0,5 cz�ci konopie mielone Olejek any�owy Glina stosownie do pr�du Zan�ta leszczowa na wod� stoj�c� (nr12): 3 cz�ci bu�ki tartej 2 cz�ci kaszy kukurydzianej 2 cz�ci otr�b�w pszennych 1 cz�� p�atk�w owsianych ca�ych 1 cz�� konopie mielone Olejek kminkowy Ziemia z kretowiska wed�ug g��boko�ci Zan�ta p�ociowa na wod� stoj�c� (nr13): 5 cz�ci bu�ki tartej 1,5 cz�ci m�ki kukurydzianej 1 cz�� p�atk�w owsianych mielonych 1,5 cz�ci biszkopt�w mielonych 1 cz�� m�ka kokosowa Cukier Zan�ta na wolno p�yn�cy kana� (p�o�, kr�p, leszcz,ja�) (nr14): 40% biszkopty mielone 40% p�atki owsiane zmielone 15% kasza kukurydziana sucha 15% m�ka kukurydziana 5% wyt�oki arachidowe zmielone 5% ziarna s�onecznika zmielone Substancja zapachowa, np. kolendra z wanili� Drobny �wir 0,1 � 0,3 kg na ka�dy kilogram suchej mieszanki zan�towej zale�nie od szybko�ci nurtu i g��boko�ci wody Zan�ta na wod� bie��c� z wolnym uci�giem (nr15): 20% suchary zmielone 20% bu�ka tarta 15% kasza kukurydziana parzona 10% m�ka kukurydziana 10% kopra-melasa 10% p�atki owsiane zmielone 5% klej PV-1 10% pestki dyni pra�one i zmielone Zapach waniliowy Gruby �wir 0,1 � 0,3 kg na kilogram suchej mieszanki zan�towej lub glina, kt�rej ilo�� mo�e by� nawet nieco wi�ksza Zan�ta na wod� bie��c� z silnym uci�giem (nr16): 30% p�atki owsiane 20% bu�ka tarta 10% kasza kukurydziana 5% m�ka kukurydziana 10% m�czka kostna 10% klej PV-1 5% otr�by pszenne 10% ziarna s�onecznika Gruby �wir 0,1 � 0,3 kg na kilogram suchej mieszanki zan�towej lub glina Zan�ta na wod� bie��c� z bardzo silnym uci�giem (nr17): 30% p�atki owsiane 20%bu�ka tarta 15% kasza kukurydziana parzona 5% m�ka kukurydziana 10%m�czka piernikowa (s�odka, klej�ca) 15%klej PV-1 5% siemi� lniane Gruby �wir do 0,5 kg na kilogram suchej mieszanki zan�towej lub glina Zan�ta p�ociowa (nr18): 1/3 cz�ci bu�ki tartej, pra�onej 1 cz�� herbatnik�w lub biszkopt�w mielonych 1 cz�� orzech�w kokosowych (wi�rki) 1 cz�� PV-1 1 cz�� konopi pra�onych Zan�ta p�ociowa (nr19): 3 cz�ci bu�ki tartej pra�onej 1 cz�� kaszki kukurydzianej 1 cz�� orzech�w arachidowych pra�onych 0,5 cz�ci orzech�w laskowych (m�czka) Zan�ta p�ociowa (nr20): 3 cz�ci bu�ki tartej pra�onej 1 cz�� konopi pra�onych 1 cz�� siemienia lnianego mielonego 1 cz�� biszkopt�w mielonych 1 cz�� m�czki kukurydzianej Zan�ta na p�o� (nr21): 1 kg Sensas Gardons 3000 150 g mleko w proszku 150 g zmielone p�atki owsiane 150 � 250 g ochotka zan�towa Zan�ta leszczowa (nr22): 30% pra�one, zmielone siemi� lniane 30% pra�ona, zmielona soja 25% pieczywo cukiernicze 10% pra�ony, zmielony s�onecznik 5% kasza kukurydziana 5% m�ka kukurydziana Zan�ta p�ociowa na rzeki szybko p�yn�ce (nr23): 2 cz�ci pra�onego pieczywa 2 cz�ci m�ki kukurydzianej 0,5 cz�ci gotowanych i zmielonych konopi 0,25 cz�ci t�uczonych p�atk�w owsianych 0,25 cz�ci otr�b 0,5 cz�ci kleju PV-1 2-3 �y�eczki atraktora p�ociowego Zan�ta na p�o� (nr24): 2 cz�ci pra�onej bu�ki tartej lub zmielonego i wypra�onego chleba 1 cz�� pra�onej kaszki kukurydzianej 1 cz�� pra�onych i zmielonych nasion s�onecznika 0,5 cz�ci zmielonej suchej karmy dla ps�w Gar�� otr�b i gar�� drobnych pra�onych p�atk�w Zan�ta na p�o� (nr25): 1 cz�� zmielonej, pra�onej bu�ki tartej 1 cz�� �wie�ych, zmia�d�onych konopi 1 cz�� otr�b pszennych 0,5 cz�ci m�ki kukurydzianej Gar�� p�atk�w owsianych 2-3 �y�eczki atraktora Zan�ta na rzek� na p�o� (nr26): 0,20 cz�ci zmielonego, pra�onego pieczywa pszennego 0,20 cz�ci pra�onej kaszki kukurydzianej 0,50 cz�� pra�onych konopi 0,50 cz�ci pra�onych i t�uczonych p�atk�w owsianych 0,50 cz�ci otr�b pszennych 0,50 cz�ci Coco-Belge 3-4 �y�ki kleju PV-1 2-3 �y�eczki kozieradki z any�em Zan�ta na p�o� (nr27): 30% bu�ki tartej 20% suchark�w mielonych 10% konopi pra�onych 5% m�ki kukurydzianej 5% suchej kaszy kukurydzianej 5% mielonego i pra�onego lnu 5% mielonych pestek z dyni 5% mielonego s�onecznika 15% glinki rozpraszaj�cej �y�ka soli na 3 kg zan�ty Atraktor p�ociowy Zan�ta leszczowa (nr28): 1 kg Secret Van den Eynde 2 kg Turbo Van den Eynde 2 kg Explosiv Mosella 0,5 l Aromix Brassem 0,5 l casters�w Zan�ta na karpie (nr29): 25% tartej bu�ki 20% biszkoptu 10% �ruty kukurydzianej [mo�e byc m�ka kukurydziana z kasz� kukurydzian�] 10%mielonych p�atk�w owsianych 10% drobnych otrab 7% cukru pudru, 5% grubo mielonych konopi pra�onych 3% mielonego s�onecznika pra�onego Zan�ta na karasie (nr30): 2 cz�ci pra�onej kaszy kukurydzianej 2 cz�ci otr�b 1 cz�� maki kukurydzianej 1 cz�� pra�onej bu�ki tartej, 1 cz�� sucharu 0,5 cz�ci biszkoptu Baz� mieszamy z ziemi� z kretowiska, kt�ra rozpulchnia i dodatkowo przyciemnia zan�t�. Warto j� wzbogaci� zan�t� przyn�t�, kt�r� b�dziemy zak�adali na haczyk. Karasie lubi� s�odycz, wi�c mo�na doda� mi�d rozrobiony z wod�. Zan�ta p�ociowa - wiosna (nr31): 500 g drobno zmielone ciemne pieczywo 500 g bu�ka tarta 250 g m�ka kukurydziana 100 g m�ka pszenna 100 g Coco-Belge 250 g m�czka z orzech�w arachidowych 100 g konopie Zapach - koper w�oski Zan�ta p�ociowa - wiosna (nr32): 0,5 cz�ci kaszy kukurydzianej (gotowanej) 0,25 cz�ci m�ki kukurydzianej 0,25 cz�ci otr�by pszenne 10 % wi�rki kokosowe GLINIANKA PRESTI� LESZCZ KARA� (nr33): -1 bochenek �dwudniowego� chleba; - 1/2 kg zan�ty firmowej (polecam Traper � Leszcz lub Traper � Lin-Kara�); - 1 szklanka p�atk�w owsianych - 1 puszka kukurydzy; - melasa lub mi�d - 10 dkg coco belge - 1 paczka przyprawy do piernika (ze sklepu spo�ywczego) - gar�� barwionych pinek Zan�ta uklejowa (nr34): 40% m�ki kukurydzianej zmielonej na py�, 20% mleka w proszku, 15% biszkoptu mielonego, 15% bu�ki tartej, 10% cukru pudru Zan�ta uklejowa zawodnicza (nr35): 40% m�ki kukurydzianej zmielonej na py� 20% mleka w proszku 15% biszkoptu mielonego 15% bu�ki tartej 10% cukru pudru Zan�ta uklejowa zawodnicza (nr36): 1 cz�� bu�ki tartej 1 cz�� m�ki kukurydzianej 5 �y�ek sto�owych mleka w proszku 1 cz�� pylistych otr�b 0,4 cz�ci cukru, w tym waniliowego drobny piasek P�o� wiosna (nr37): -bu�ka tarta (wypra�ona, mieszanka jasnej i ciemnej bu�ki)- 1 kg. -S�odkie suchary (zemle�)-0,5 kg -biszkopty - 0,5 kg (zemle�) -4 szklanki zmielonych p�atk�w kukurydzianych. -1 szklanka konopii pra�onych (zmielonych) -1 op.paluszk�w s�onych (zemle�) -1/2 szklanki coco-belge -2/3 szklanki s�onecznika �uskanego lub w �upinach (wypra�one i zmielone drobno) -Any� 1 opakowanie (Dragona np. lub 1/3 Marcela), Vanilia (sensas) lub koper w�oski.
jarblaz