Bananowiec na zimno.doc

(24 KB) Pobierz
Bananowiec na zimno

Bananowiec na zimno

 

 

paczka biszkoptow

pol szklanki cukru

15 dag masla

zoltko

4 bananny

2 galaretki cytrynowe

banan do dekoracji

galaretka bananowa

 

Sposob wykonania:

W tortownicy ukladasz biszkopty, w innym naczyniu miksujesz maslo z cukrem i zoltkiem na jednolita mase do tego dodajesz zmiksowane 4 banany i laczysz.

Przygotowywujesz 2 galaretki cytrynowe w polowie wody. Gdy sie zaczynaja scinac to dodajesz do masy i dobrze mieszasz.

Nastepnie wykladasz na biszkopty i do lodowki. Na wierzch daje pokrojonego banana i zalewam galaretka bananowa.

Malo pracochlone a dobre tak w sam raz do kuchni kawalerskiej.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin