Przystawka z łososia i awocado.doc

(21 KB) Pobierz
Przystawka z łososia i awocado

Przystawka z łososia i awocado

Składniki:

·         30 dag wędzonego łososia

·         6 łodyg selera naciowego

·         5 małych cebulek

·         8 dojrzałych owoców awokado

·         4 łyżki soku z cytryny

·         4 łyżki kwaśnej śmietany

·         4 łyżki majonezu

·         2 łyżeczki ketchupu

·         kilka kropli sosu tabasco

·         2 czubate łyżki uprażonych płatków migdałowych

·         sól, pieprz

Wykonanie:
Łososia pokroić w cienkie krótkie paski lub posiekać. Cebulę i seler naciowy oczyścić i drobno posiekać. Awokado umyć, przekroić na połówki, usunąć pestki, delikatnie wydrążyć łyżeczką miąższ. Miąższ skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniał, i wymieszać z masą łososiową.
Tak przygotowaną sałatką napełnić skropione cytryną miseczki z awokado. Ze śmietany, majonezu i ketchupu utrzeć sos, przyprawić go solą, pieprzem i sosem tabasco, po czym nałożyć na każdą porcję przystawki. Udekorować migdałami.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin