Sernik prawdziwy.txt

(0 KB) Pobierz
Sk�adniki

    * ser bia�y t�usty 1 kg
    * jajka 6-8 szt
    * cukier 50 dag
    * mas�o lub margaryna 13 dag
    * m�ka pszenna 4 dag
    * m�ka ziemniaczana 5 dag
    * kasza manny zamiast maki 5 dag

    * cukier waniliowy lub esencja zapachowa
    * rodzynki
    * sk�rka pomara�czowa
    * t�uszcz do formy
    * bu�ka tarta do formy
    *

Opis przygotowania
Ser przepuszczamy przez maszynk� i dok�adnie ucieramy, dodaj�c kolejno po jednym jaju i �y�ce cukru.
 Ser mieszamy z m�k� pszenn� i ziemniaczan� lub kasz� i cukrem waniliowym. Mas�o topimy, studzimy i wlewamy do sernika. 
Ca�o�� dok�adnie mieszamy i dodajemy bakalie.
 Sernik nale�y umie�ci� w formie wysmarowanej t�uszczem (najlepiej w okr�g�ej tortownicy), wysypanej tart� bu�k�. 
Piec oko�o 60 min w umiarkowanie gor�cym piekarniku.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin