zupa cioci Małgosi.pdf
(
41 KB
)
Pobierz
4244000 UNPDF
Zupa cioci Małgosi
Składniki
20 dag chudej mielonej wołowiny, jajo, pół kajzerki, kilka łyżek
mleka, po pół małego selera, kabaczka, cukinii i niewielkiego
kalafiora, 4 duże ziemniaki, łyżka soku z cytryny, szczypta cukru,
po pół łyżeczki tymianku i bazylii, czubata łyżka posiekanego
koperku, sól
Sposób przyrządzania
Zmieloną wołowinę wymieszać z jajem, namoczoną w mleku i odciśniętą bułką, doprawić
do smaku. Z masy uformować jak najmniejsze kuleczki, wrzucić je do wrzącej osolonej
wody i gotować ok. 15 min, po czym odcedzić. Warzywa pokroić w drobną kostkę,
włożyć do 5-6 szklanek gotującej się wody (najlepiej oligoceńskiej), dodać przyprawy.
Gotować 35 min, pod koniec gotowania dodać sok z cytryny i cukier, włożyć kulki
mięsne. Na talerzach posypać zupę koperkiem.
Plik z chomika:
inverna
Inne pliki z tego folderu:
zupa-krem ze świeżych pomidorów z warzywami.doc
(197 KB)
bulion warzywny z dynią i świeżymi ziołami.doc
(145 KB)
zupa-krem kalafiorowa.doc
(86 KB)
zupa mocno bazyliowa z quinoa.doc
(96 KB)
zupa grecka wielkanocna Meyeritsa dla nielubiących podrobów.doc
(109 KB)
Inne foldery tego chomika:
@ kuchnie świata
@ mikrofala
@ wolnowar
babeczki muffinki
Buddy Valastro gotuje
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin