shoarma.txt

(0 KB) Pobierz
shoarma. 

A robi sie to bardzo szybko: 
Miesko (kark�wka czy pier� z kurczaka - kark�weczka lepsza) 
kroisz na ma�e kawa�ki. Mieszasz miesko z sola, curry, imbirem, 
papryka ostra i bazylia, i odstawiasz na jakies 
po� godzinki do lod�wki. 

Pieczarki, papryke i cebulk� kroisz w paseczki. 
Ser ��ty zetrzyj na tarce. Na rozgrzan� patelni� z olejem 
wrzucasz mi�sko, potem do tego pieczarki i warzywa. 
Jak wszystko jest usma�one to zbierasz wszystko w jedno miejsce, 

je�li robisz na kilka os�b to tworzysz na patelni tyle gromadek 
na ile os�b, i gromadki te posypujesz startym serem. 
Trzykrywasz pokrywka patelnie i czekasz do rozpuszczenia sera. 
Podawac z frytkami lub pieczonymi ziemniaczkami i sosami. 
Ja robie do tego 22 sosy: 
czosnkowy - p� na p� majonez 
ze �mietan� lub jogurtem naturalnym jak kto woli, 
do tego zmia�dzony czosnek, kilka kropel soku z cytryny 
i odrobinka soli. 

Sos paprykowy: p� na p�l majonez i ketchup, ostra papryka.
  	
Zgłoś jeśli naruszono regulamin