shoarma. A robi sie to bardzo szybko: Miesko (kark�wka czy pier� z kurczaka - kark�weczka lepsza) kroisz na ma�e kawa�ki. Mieszasz miesko z sola, curry, imbirem, papryka ostra i bazylia, i odstawiasz na jakies po� godzinki do lod�wki. Pieczarki, papryke i cebulk� kroisz w paseczki. Ser ��ty zetrzyj na tarce. Na rozgrzan� patelni� z olejem wrzucasz mi�sko, potem do tego pieczarki i warzywa. Jak wszystko jest usma�one to zbierasz wszystko w jedno miejsce, je�li robisz na kilka os�b to tworzysz na patelni tyle gromadek na ile os�b, i gromadki te posypujesz startym serem. Trzykrywasz pokrywka patelnie i czekasz do rozpuszczenia sera. Podawac z frytkami lub pieczonymi ziemniaczkami i sosami. Ja robie do tego 22 sosy: czosnkowy - p� na p� majonez ze �mietan� lub jogurtem naturalnym jak kto woli, do tego zmia�dzony czosnek, kilka kropel soku z cytryny i odrobinka soli. Sos paprykowy: p� na p�l majonez i ketchup, ostra papryka.
camarro