Sałatka śledziowa z fasolą.pdf

(70 KB) Pobierz
192381038 UNPDF
Sałatka śledziowa z fasolą
Składniki
* 2 łyżki Majonezu Omega 3:6 WINIARY
* 4 filety śledziowe
* 1 szklanka mleka
* 5 ogórków kiszonych (250 g)
* 1 cebula
* 1 puszka fasoli zielonej ciętej
* 1 puszka fasoli czerwonej
* 2 łyżki posiekanego koperku
* 2 łyżki oleju
* pieprz
Sposób przyrządzenia:
Filety moczyć w wodzie około 60 minut, następnie odsączyć, zalać mlekiem i pozostawić na około 2−3
godz. Wyjąć z mleka przepłukać i pokroić w paseczki. Ogórki i cebulę pokroić w paseczki. Fasolę
zieloną i czerwoną odsączyć z zalewy, przepłukać wodą. Połączyć wszystkie składniki. Doprawić
pieprzem.
192381038.001.png 192381038.002.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin