Pierś kurczaka po toskańsku.pdf

(30 KB) Pobierz
5857885 UNPDF
PIERŚ KURCZAKA PO TOSKAŃSKU
Składniki:
Wykonanie:
Na oleju dusić mięsko z czosnkiem dopóki nie straci
ono swego różowego koloru. Zdjąć z patelni, a
wrzucić na nią ziemniaki, cebulę oraz paprykę i dusić
na małym ogniu ok. 5 min. Następnie dodać
koncentrat i fasolę - jeśli całość jest zbyt gęsta, dolać
wody. Chwilkę podgrzać na dużym ogniu, dopóki
całość nie zacznie "wrzeć". Zmniejszyć całość i dusić
dopóki wszystkie warzywka nie zmiękną. Pod koniec
przyprawić
·
0,5 kg piersi
kurczaka pokrojone
w kostkę
·
2 ząbki drobno
posiekanego
czosnku
i
dodać
mięsko.
·
4 średnie ziemniaki
pokrojone w kostkę
Porcja dla 4-5 osób.
·
średnia czerwona
papryka pokrojona w
paski
·
ok. 40 dag
pokrojonej fasolki
(wcześniej
namoczonej, by
skrócić czas
gotowania)
·
olej
·
drobno posiekana
cebula
·
koncentrat
pomidorowy
·
suszona,
pieprz , sól
bazylia
5857885.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin