Kurczak z miętą i serkiem homogenizowanym.pdf

(31 KB) Pobierz
5857881 UNPDF
KURCZAK Z MIĘTĄ I SERKIEM
HOMOGENIZOWANYM
Składniki:
Wykonanie:
W każdej piersi zrobić otworek tak, by powstały
"kieszonki". Wymieszać serek, jabłko, cebulkę, miętę,
czosnek, szczypiorek, sól i pieprz. Tym farszem wypełnić
każdą pierś, obwinąć też każdą plasterkami boczku.
Umieścić w dość płaskim naczyniu, nasmarować oliwą i
sokiem z cytryny, włożyć do rozgrzanego piekarnika i piec
aż boczek się zarumieni (ok. 30 min.).
·
4 piersi kurczaka
·
8 plasterków
surowego
boczku
·
ok. 75 g serka
homogenizowan
ego
·
pół startego
jabłka
·
0,25 łyżeczki
mięty
·
bardzo drobno
pokrojona
cebulka
·
granulowany
·
2 łyżeczki
pieprzu
czarnego
·
łyżeczka
szczypiorku
·
łyżeczka soku z
cytryny
·
sól
czosnek
5857881.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin