Cielęcina alla florentine.pdf

(29 KB) Pobierz
5857867 UNPDF
CIELĘCINA ALLA FLORENTINE
Składniki:
Wykonanie:
Szpinak udusić z masłem. Na podgrzane masło wrzucić
przetarte pomidory, czosnek, wino, koncentrat pomidorowy,
przyprawy, dolać wody. Kotlety rozbić na grubość około 0,5
cm, obtoczyć w mące, usmażyć na oliwie. Na kotlety
nałożyć przygotowany szpinak i po plasterku sera, zalać
sosem pomidorowym, omijając "wysepki" z sera. Gotować,
aż pokażą się pęcherzyki. Podawać gorące.
·
4 kotlety
cielęce
·
koncentrat
pomidorowy
·
1 puszka
pomidorów
·
2 ząbki
czosnku
·
0,5 szklanki
wytrawnego
wina
·
mąka
·
oliwa
·
masło
·
200 g
szpinaku
·
ser
mozzarella
·
sól, pieprz ,
cukier
5857867.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin