Kwaśnica słowiańska.pdf
(
41 KB
)
Pobierz
4243970 UNPDF
Kwaśnica słowiańska
Składniki
30 dag kapusty kwaszonej, 3-4 ziemniaki, 1,5 l wywaru z kości i
warzyw, 1/3 szklanki fasoli perłowej, cebula, 10 dag wędzonego
boczku, 1-2 łyżki mąki, pół szklanki śmietany, ząbek czosnku,
przyprawa do zup, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimną wodą, zagotować i odstawić na 2 godz. Potem
zmienić wodę i gotować, aż będzie miękka. Kapustę pokroić, zalać częścią wywaru z
fasoli, ugotować. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostkę, zalać pozostałym
wywarem, ugotować. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić. Boczek pokroić w kostkę,
częściowo stopić, dodać cebulę, podsmażyć, wymieszać z mąką, lekko zrumienić,
połączyć z kapustą, ziemniakami, fasolą, śmietaną i roztartym czosnkiem, gotować kilka
minut, doprawić do smaku. 100 g - 65 kcal.
Plik z chomika:
Rafik213
Inne pliki z tego folderu:
Jarzynowa z brukselką.pdf
(40 KB)
Grochówka na boczku.pdf
(32 KB)
Grochówka holenderska.pdf
(29 KB)
Grochówka.pdf
(31 KB)
Flamandzka zupa z drobiu.pdf
(30 KB)
Inne foldery tego chomika:
!! PRZEPISY KULINARNE !!
Coś słodkiego
Desery
Drugie danie
Kuchnia, przepisy
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin