Pierogi litewskie.pdf
(
32 KB
)
Pobierz
16429501 UNPDF
Pierogi litewskie
Składniki Przepis
20-25 dag twarogu
20 dag wędzonej szynki albo
chudego boczku
cebula
2 jajka
sól, pieprz
może być pół łyżeczki
mielonego kminku
Pokrojony boczek podsmażyć na patelni, tak samo
uczynić z cebulką. Ser utrzeć z żółtkami, solą i
pieprzem, wymieszać z boczkiem albo szynką,
cebulą i ubitą na sztywno pianą z białek.
Zrobić ciasto na pierogi z mąki, jajka i wcześniej
ugotowanych i zmielonych ziemniaków. Można
oczywiście bez ziemniaków. Mięciutkie wychodzi, jak
się mąkę sparzy gorąca wodą.
Wypełnione farszem pierożki ugotować w osolonej
wodzie i podawać z masełkiem. Doskonałe są
posypane rozdrobnionym serem feta. A najlepiej
smakują następnego dnia odgrzane w piekarniku w
żaroodpornym naczyniu.
Plik z chomika:
Monisiaz1988
Inne pliki z tego folderu:
Zimowa sałatka owocowa.pdf
(32 KB)
Ziemniaki smażone.pdf
(31 KB)
Zapiekane piersi z kurczaka.pdf
(32 KB)
Włoska pomidorowa z fasolą.pdf
(33 KB)
Trzyskładnikowa z kapusty pekińskiej.pdf
(29 KB)
Inne foldery tego chomika:
☻ Grill ☻
☻Dodatki do pieczywa☻
☻Ryby☻
☻Stare przepisy Babuni☻
☻Zupy☻
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin