Wieloowocowy deser
1 Budyń o smaku Waniliowym
100 g czarnych jagód,
200 g malin,
200 g czerwonych porzeczek,
200 g agrestu,
700 ml soku jabłkowego,
1 łyżka mąki ziemniaczanej,
3 łyżki cukru,
100 ml soku z cytryny,
120 ml śmietanki kremowej 30%,
szczypta cynamonu,
mięta do dekoracji
Owoce oczyścić i umyć, pozostawić na sicie, aby ociekły. Odmierzyć 100 ml soku jabłkowego, wymieszać z Budyniem, mąką ziemniaczaną i cukrem. Pozostały sok jabłkowy i cytrynowy zagotować, wlać zawiesinę budyniową i mieszając zagotować. Wrzucić przygotowane owoce, zagotować, przełożyć do pucharków i pozostawić do ostudzenia. Śmietanę ubić, dodać cynamon. Każdą porcję udekorować śmietaną i miętą.
Wartość energetyczna: Całość 1029 kcal 1 porcja ok. 171 kcal
AkrianAri