Wykwintny deser
Składniki:
grejpfrut
2 banany
pomarańcza
winne jabłko
sok z cytryny
kieliszek rumu
25 dag malin (mogą być mrożone)
3 łyżki cukru pudru
torebka Cukru wanilinowego WINIARY
zielone listki mięty lub melisy
Przygotuj salaterkę, ułóż w niej umyte, osączone maliny, posyp je cukrem pudrem i cukrem wanilinowym, a następnie dokładnie wymieszaj. Odstaw na 30-35 minut, a gdy cukier całkowicie się rozpuści, owoce przetrzyj przez sito.
Jabłko obierz, starannie usuń gniazda nasienne. Pozostałe owoce pokrój w kostkę, usuń pestki, ułóż w salaterce, skrop sokiem z cytryny i rumem, dokładnie wymieszaj. Całość zalej następnie przetartymi malinami, przykryj, wstaw na 1-2 godzin do lodówki.
Deser podawaj mocno schłodzony, udekoruj go - według uznania - listkami mięty lub melisy.
MAXXDATA