Słodki omlet z truskawkami i estragonem.rtf

(6 KB) Pobierz
S³odki omlet z truskawkami i estragonem

odki omlet z truskawkami i estragonem

 

Składniki na 6 porcji:

9 jaj

40 dag truskawek

10 dag cukru

250 ml śmietanki kremówki

4 dag masła

łka suszonego estragonu

Śnieżynka WINIARY

 

Truskawki umyj pod zimną wodą, a potem delikatnie osusz. Jajka wbij do miski i energicznie ubij widelcem. Teraz dodaj 10 dag cukru, śmietankę, truskawki i estragon. Masło roztop na patelni taflowej (około 22 cm). Wlej jajka i na małym ogniu smaż omlet.

 

Włącz górny ogień w piekarniku: kiedy omlet będzie prawie gotowy (można go zdjąć z patelni za pomocą drewnianej szpatułki), włóż patelnię pod grill na 2 minuty. Następnie wyłóż omlet na półmisek, udekoruj Śnieżynką, posyp resztą cukru i podawaj.

 

Smaczny będzie również omlet z malinami lub jeżynami.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin