Kokosowy kurczak.rtf

(6 KB) Pobierz
Kokosowy kurczak

Kokosowy kurczak

 

Składniki na 4 porcje:

60 dag piersi kurczaka

jajo

5 łek oleju

4 łki tartej bułki

4 łki wiórków kokosowych

2 łki soku z cytryny

2 łki mleka

l, pieprz, cukier

do dekoracji:

Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy WINIARY z sałatą i natką pietruszki

 

Mięso umyj, osusz i pokrój w dużą kostkę. Jajo rozbełtaj z mlekiem, tartą buł wymieszaj z wiórkami kokosowymi, dodaj sól, cukier i pieprz do smaku.

 

Kawałki kurczaka obtocz w jaju, a następnie w panierce kokosowej. Smaż porcjami na gorącym oleju po 3-5 minut z każdej strony.

 

Kurczaka podawaj pokropionego cytryną z ryżem i dowolną surówką.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin