Faszerowane udka z kurczaka.rtf

(5 KB) Pobierz
Faszerowane udka z kurczaka

Faszerowane udka z kurczaka

 

Składniki na 5 porcji:

5 średnich udek kurczaka

30 dag mielonego wieprzowo-wołowego

jajo

pół czerstwej bułki

5 dag masła

5 dag rodzynek

Bulion pieczony kurczak Instant WINIARY

koperek

pieprz

l

 

Udka umyj, wyluzuj kości, a mięso obsyp bulionem. Mielone mięso wyrób z jajem, buł, masłem i rodzynkami. Przypraw solą, pieprzem i koperkiem.

 

Udka napełnij masą mięsną i zaszyj nitką bawełnianą, tak aby powstały zgrabne porcje. Ułóż w nasmarowanej olejem brytfannie, wlej pół szklanki wody. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około półtorej godziny w temperaturze 200°C.

 

Udka podawaj z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej, pomarańczy i kukurydzy.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin