Rosół z kurczaka.doc

(29 KB) Pobierz


 

"Rosół z kurczaka "

http://kuchnia.kisa.pl/kwiatki.gif

 

Składniki:

1kg kurczaka,
pęczek włoszczyzny,
cebula,
kilka ziaren czarnego pieprzu i ziela angielskiego,
listek laurowy,
0.5 pęczka natki pietruszki,
kostka rosołowa,
25 dkg makaronu nitki,
sól,
pieprz.

http://kuchnia.kisa.pl/kwiatki.gif

 

Sposób przyrządzenia:

        Kurczaka podzielić na ćwiartki, umyć. Odciąć skrzydełka. Włoszczyznę oczyścić, pokroić w kawałki. Cebulę zrumienić nad ogniem. 3 l wody zagotować z kostką rosołową, listkiem laurowym, ziarnami pieprzu i ziela angielskiego. Włożyć ćwiartki kurczaka. Gotować 0.5 h na małym ogniu, zbierając szumowinę. Dodać włoszczyznę i cebulę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, gotować do miękkości warzyw, ok. 40 min. Makaron ugotować, odcedzić. Natkę opłukac, posiekać. Rosół podawać z makaronem, posypanym natką.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin