Gulasz z mielonym.rtf

(6 KB) Pobierz
Gulasz z mielonym

Gulasz z mielonym

 

Składniki na 4 porcje:

2 torebki ugotowanego ryżu

cebula

3 ząbki czosnku

czerwona i zielona papryka

15 dag wątróbki drobiowej

10 dag mięsa mielonego

4 łki oleju

pół szklanki Rosołu wołowego WINIARY

2 łki posiekanej natki

kilka gałązek młodego szczypiorku

ostra papryka, kminek

l, pieprz

 

Cebulę, czosnek i umyty szczypiorek posiekaj, a umytą i osuszonątróbkę oraz paprykę pokrój w kostkę.

 

Na rozgrzanym w rondlu oleju podsm cebulę, czosnek, papryki i szczypiorek. Dodaj wątróbkę i mielone mięso i usmaż je, aż mięso się zrumieni, a wtedy zalej je rosołem, dodaj ryż, przypraw do smaku, zagotuj i posyp natką.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin