Gulasz z mielonym
Składniki na 4 porcje:
2 torebki ugotowanego ryżu
cebula
3 ząbki czosnku
czerwona i zielona papryka
15 dag wątróbki drobiowej
10 dag mięsa mielonego
4 łyżki oleju
pół szklanki Rosołu wołowego WINIARY
2 łyżki posiekanej natki
kilka gałązek młodego szczypiorku
ostra papryka, kminek
sól, pieprz
Cebulę, czosnek i umyty szczypiorek posiekaj, a umytą i osuszoną wątróbkę oraz paprykę pokrój w kostkę.
Na rozgrzanym w rondlu oleju podsmaż cebulę, czosnek, papryki i szczypiorek. Dodaj wątróbkę i mielone mięso i usmaż je, aż mięso się zrumieni, a wtedy zalej je rosołem, dodaj ryż, przypraw do smaku, zagotuj i posyp natką.
MAXXDATA