Filety z makreli z bananami.rtf

(6 KB) Pobierz
Filety z makreli z bananami

Filety z makreli z bananami

 

Składniki:

75 dag filetów z makreli

4 spore banany

5 dag migdałów

2 łki soku i łeczka otartej skórki z cytryny

1/4 łeczki curry

łka mąki

po 2 łki oleju i masła

pół cytryny

gałązka melisy

l

pieprz

 

Filety z makreli posyp solą, pieprzem, curry i otartą skórką z cytryny, po czym zostaw na pół godziny w chłodnym miejscu, a następnie oprósz mą i usmaż na rozgrzanym oleju. Obrane banany przekrój wzdł na pół i lekko skrop sokiem z cytryny.

 

Na patelni stop pół łki masła i przesmaż na nim banany. Ułóż filety żaroodpornym, wysmarowanym masłem naczyniu, na każdym umieścić cienki plasterek cytryny (bez pestek), a dookoła poukładaj banany.

 

Na gorącej patelni zrumień posiekane migdały. Banany zaś obłóż plasterkami masła i posyp migdałami. Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiecz potrawę (około 6-8 minut). Przed podaniem udekoruj listkami melisy.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin