Banany w cie艣cie.rtf

(404 KB) Pobierz

Sk艂adniki:

banany,

olej,

m膮ka,

mleko,

jajka,

cukier,

s贸l,

Jak przyrz膮dzi膰:

Z mleka, m膮ki, jajek, cukru, soli przygotowujemy ciasto nale艣nikowe. Musi by膰 bardziej g臋ste ni偶 na nale艣niki. Olej podgrzewamy do ok 180 stopni we frytkownicy lub garnku. Banany kroimy w kawa艂ki d艂ugo艣ci ok 艣rednicy banana (mo偶na poci膮膰 wedle uznania w plasterki lub wi臋ksze kawa艂ki - niekt贸rzy zostawiaj膮 banany w ca艂o艣ci). Poci臋te kawa艂ki banana maczamy w cie艣cie i dodajemy na rozgrzany olej. Po paru minutach gdy ciasto si臋 zez艂oci wyci膮gamy wszystko i ods膮czamy z oleju. Banany w cie艣cie mo偶na podawa膰 nabite na wyka艂aczki jako koreczki.

...
Zg艂o艣 je艣li naruszono regulamin