Wiosenna fantazja
EDIPRESSE
20 min, 4 porcje1 porcja 130 kalorii- 1 mała główka sałaty - 2-3 pomidory - 1 kolba cykorii - 1 dymka ze szczypiorem - sos sałatkowy Francuski Knorr - 3 łyżki oleju roślinnego - 1 łyżka majonezu - szczypta curry Sałatę podzielić na pojedyncze listki, starannie opłukać pod bieżącą wodą, dokładnie osączyć, całkowicie wysuszoną porwać na małe kawałki.Cykorię oczyścić, umyć, ostrym nożem pokroić na nieduże kawałki, pomidory pokroić na cząstki, dymkę umyć, posiekać razem ze szczypiorem.Zawartość torebki wsypać do szklanki lub do miseczki, dodać 3 łyżki wody i oleju, wymieszać z majonezem i curry na jednolity sos.W dużym szklanym naczyniu połączyć wszystkie rozdrobnione warzywa, dokładnie wymieszać, polać sosem sałatkowym Francuskim 15 minut przed podaniem.O smaku sałatki decyduje sos! Sosy sałatkowe Knorr to szeroki wybór smaków i pomysłów na pyszne, lekkie dania. Dzięki tym sosom każda sałatka skomponowana z tych samych składników może być inna. Przygotowanie sosów sałatkowych jest bardzo proste: wystarczy dodać kilka łyżek wody i oleju, wymieszać, i... sos gotowy!
emikra8